Doorgaan naar hoofdcontent

Stem op de 'Politicus van 't Jaar 2018 van de Gooi en Vechtstreek'

Uit de nominatieronde zijn 10 kandidaten geselecteerd. Daarbij is rekening gehouden met een mooie verdeling over de gemeenten en verschillende politieke partijen.

Breng nu jouw stem uit! Dat kan tot en met 31 december 2018; 12:00 uur.
De kanidaten in alfabetische volgorde van achternaam:

1) Liesbeth Boersen
Wethouder
De Blaricumse Partij
Blaricum
2) Nelleke Degenhart
Oud-raadslid en kandidaat Statenlid
PvdA
Hilversum
3) Olivier Goetheer
Raadslid
De Lokale Partij
Wijdemeren
4) Jelmer Kruijt
Fractievoorzitter
Goois Democratisch Platform
Gooise Meren
5) Saskia ter Kuile
Fractievoorzitter
D66
Weesp  
6) Haitske van de Linde
Raadslid en lid Algemeen Bestuur Waterschap AGV
VVD
Hilversum

7) Miriam van Meerten (VVD),
Marleen Sanderse (CDA) en
Lars Voskuil (PvdA).

Oud-fractievoorzitters en (kandidaat) Statenleden
Naarden (Gooise Meren)


8) Marleen Remmers
Fractievoorzitter
GroenLinks
Hilversum
9) Daan Versteeg
Kandidaat Europees Parlement
CDA
Gooise Meren
10) Ruben Woudsma
Raadslid
CDA
Huizen


Ga naar de enquête en stem op jouw kandidaat.
Vergeet niet om jouw motivatie toe te voegen!

Groet,
Bert Sonneveld

Reacties

Populaire posts van deze blog

Daan Versteeg is 'Politicus van 't Jaar 2018 van de Gooi en Vechtstreek'

Daan Versteeg is de 'Politicus van 't Jaar 2018 van de Gooi en Vechtstreek'. Na een nominatieronde bleek Versteeg de meeste stemmen te krijgen in de stemronde. De koppositie is de afgelopen dagen meerdere keren gewisseld, maar met een goede eindsprint eindigde Versteeg als eerste.

Daan Versteeg (Naarden; Gooise Meren) is al lange tijd voor en achter de schermen actief voor het CDA.
Vanaf 2003 is hij al actief voor het CDA; en na zijn verhuizing naar 't Gooi is hij eerste voorzitter geworden van de samengevoegde CDA-afdeling Gooise Meren (vanwege de fusie Bussum, Muiden en Naarden). Sinds het begin van dit jaar heeft Versteeg de lokale voorzittershamer ingeruild voor het vice-voorzitterschap van het CDA Noord-Holland en combineert dat met de rol van regiovertegenwoordiger van de Gooi en Vechtstreek in het Algemeen Bestuur van het CDA Noord-Holland.

Voor de verkiezingen op 23 mei 2019 voor het Europees Parlement staat Versteeg op plek acht van de conceptlijst van het CD…

Coöperaties; onze toekomst

Zorg. Avondeten. Energie. Kinderopvang. Wat hebben deze vier met elkaar te maken? Initiatieven laten zien ‘samen kunnen we meer’.
Als je het aan mij vraagt, is de grootste trend op dit moment het ontstaan van coöperaties, netwerken en samenwerkingsverbanden. De overheid is in verwarring en mensen vinden een hernieuwd vertrouwen in elkaar. Bouwen samen aan mooie dingen, aan een nieuw en mooi Nederland.
Zorg Een bekend voorbeeld is Buurtzorg Nederland. Van hun website: een vernieuwend concept voor verpleging en verzorging aan huis: betere oplossingen voor de cliënt, duurzaam en effectief. Kleine autonome 'buurtzorgteams' benutten het oplossend vermogen en de professionaliteit van medewerkers ten volle. De kosten van management en overhead worden zo beperkt mogelijk gehouden. Professionele autonomie van medewerkers. Kennis van specifieke buurtomstandigheden. Directe afstemming met de huisarts.
Avondeten Gewoon ergens kunt aanschuiven waar een warm bord eten voor je klaarstaat. So…

Europa en de regio

De Europese Unie lijkt voor sommigen ver weg. Dat geldt niet alleen voor de inwoners en MKB-bedrijven in Nederland, maar ook voor volksvertegenwoordigers en bestuurders in gemeenten en provincies. Toch hebben regio’s meer met Europa te maken dan lijkt.

Parlement, Commissie en Raad Het Europees Parlement is de volksvertegenwoordiging van de Unie en bestaat uit 751 (en na de Brexit uit 705) parlementariërdie om de vijf jaar worden verkozen. Het deelt samen met de Raad de wetgevende macht van de EU. Het kan Europese wetten (richtlijnen en verordeningen) aannemen, wijzigen of verwerpen. Het Parlement beslist samen met de Raad over de Europese begroting.

De Europese Commissie is de uitvoerende tak van de EU en bestaat uit 28 (na de Brexit 27) eurocommissarissen, één uit elke lidstaat. Ze moet in haar geheel goedgekeurd worden en kan tot aftreden worden gedwongen door het Europees Parlement. De Commissie is de enige instelling die nieuwe wetten kan voorstellen, het zogenaamde recht van ini…