Doorgaan naar hoofdcontent

Verdiept spoor Naarden Bussum; nu of nooit

Stem op mij!
Als jij wilt dat er de komende vier jaar echt vorderingen worden gemaakt voor het verdiepte spoor door Naarden en Bussum, breng dan op 21 maart 2018 je stem uit op mij: nummer 20 van het CDA Gooise Meren.

Al 20 jaar volg ik de politiek in Gooise Meren. Eerst als fractievoorzitter in Naarden, later als lijsttrekker en fractievoorzitter in Bussum en de laatste jaren als regiovoorzitter van de CDA-afdelingen in Gooi en Vechtstreek (en DB-lid in het CDA Noord-Holland).


Carthago
Al jaren vind ik dat er een sterke lobby gevoerd moet worden in Haarlem, Den Haag en Brussel voor een verdiept spoor in Naarden en Bussum. Tot nu toe is het vooral bij woorden, een nooit aangeboden petitie en Facebook-pagina gebleven. Een beetje als Marcus Porcius Cato Censorius maior (234-149 voor Chr.) die iedere speech eindigde met “Overigens ben ik van mening dat Carthago verwoest moet worden!”. Net zoals deze Romeinse senator geloof ik er heilig in. En is er focus en enthousiasme nodig om het te realiseren.
Dus lees je regelmatig van mij iets over de problemen van het spoor in Bussum en Naarden op social media.

Velen spreken me er ook op aan. Als ik langsfiets, op feestjes, bij het werken in de tuin en in de trein: hoe staat het ermee en wanneer begint het boren?


CDA Gooise Meren
Op 21 maart 2018 zijn er gemeenteraadsverkiezingen in Nederland. Het CDA doet mee met het programma ‘Groen Licht’. Het is een breed programma over veel onderwerpen. Over het verdiepte spoor is er te lezen: “Tegelijkertijd geven de vele kleine spoorwegoverwegen in Bussum veel overlast voor het lokale verkeer. Niet zelden staan er grote of kleine files. Dit probleem speelt al jaren maar het CDA zal op landelijk niveau sterker gaan lobbyen voor een ondergrondse spooroplossing”.
Ik steun het programma van harte; mijn focus is echter duidelijk.


Verdiept spoor Naarden Bussum
De spoorlijn, die dwars door Naarden en Bussum loopt, veroorzaakt ernstige verkeershinder omdat de zes overwegen vaak en lang gesloten zijn. Andere problemen zijn: verkeersonveiligheid (denk maar aan overstekende ouderen en jonge fietsers) en meer kans op onbetrouwbare NS-dienstregeling. Een verdiept spoor heeft veel voordelen en lost deze problemen op. Vele onderzoeken hebben aangetoond dat het probleem bij ons veel groter is dan in andere gemeenten in Nederland. Toch zijn/komen er in Vught, Bilthoven en Hengelo wel aanpassingen, en is het bij ons oorverdovend stil.

Cato de Censor heeft de verwoesting van Carthago niet meegemaakt. Dat gebeurde drie jaar na zijn overlijden. En daarin wil ik de vergelijking graag niet laten opgaan. Ik wil – bij leven – een Naarden en Bussum meemaken zonder spoorwegovergangen.


One-issue
Met steun uit Gooise Meren wil ik de komende jaren verder gaan dan alleen woorden. Ik wil me hard maken voor echte vooruitgang op het verdiepte-spoor-dossier. Wethouder scherp krijgen, Kamerleden influisteren, Europarlementariërs spreken, Statenleden enthousiasmeren, etc.


Geen woorden maar daden
En daarom voer ik de komende 45 dagen een campagne om voorkeurstemmen te krijgen. Als ik – met zo’n 250 stemmen – een voorkeurszetel bemachtig, dan zal ik me de komende jaren inzetten dat ‘ons’ verdiepte spoor op het MIRT komt. Het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT) richt zich op financiële investeringen in ruimtelijke projecten en programma's van Rijk, provincies en gemeentes.

En als die voorkeursstemmen er niet komen, dan is het ook helder. Maar dan hoef je me er ook niet meer op aan te spreken.


250
Ik heb er zin in! En 250 mensen die mij steunen in een verdiept spoor? Moet lukken.
Stem voor het verdiepte spoor Naarden Bussum! 
Stem op mij!



Bert Sonneveld

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van advieslijst naar Europarlementariër

Kaapstad Nummer 12 op de CDA-advieslijst; wat betekent dat? Die vraag heb ik de afgelopen week veel gekregen. En graag beantwoord ik die vraag. Blij Allereerst ben ik blij met zo'n mooie plek op de advieslijst van het CDA voor de Europese verkiezingen. Voor mij is dat ook een waardering voor hetgeen in de afgelopen jaren heb gedaan voor het CDA en voor het gesprek over de Europa. Over dat dat gesprek over Europa. Onder andere heb ik meegeschreven aan de notitie ‘Balanceren op de Frans Duitse as’ over kansen en uitdagingen in Europa voor Nederland. Te vinden op https://mijn.cda.nl/bibliotheek in ‘Migratie & integratie’. Maar ook de bijdrage 'Europa en de regio' in Bestuursforum CDA (mei 2019) over dat jouw regio meer met Europa te maken heeft dan lijkt. Procedure binnen het CDA Deze advieslijst -  met mij op nummer #12 - is in de CDA-verenigingsraad van 19 december 2023 vastgesteld. De komende maand zijn de gemeentelijke CDA-afdelingen aan zet; tijdens hun Algemene Led

Vluchtheuvel in het midden is het CDA!

Woensdag 22 november 2023 gaan we allemaal stemmen voor een nieuwe Tweede Kamer. En meer dan ooit tevoren wil ik je vragen om CDA te stemmen. Om de idealen, om de standpunten, om de lijsttrekker en om jouw strategisch stem. Idealen De christendemocratie is een politieke stroming van het midden. Niet het neo-liberale marktdenken waarbij de markt heilig is verklaard. Niet het socialistische overheidsdenken waarbij voor oplossingen alleen naar een steeds groter wordende overheid wordt gekeken. Maar wel het saamhorigheidsdenken waarbij problemen door mensen die het zelf aangaat, van onderop worden aangepakt; ouders in schoolbesturen, marktmeester die met marktkooplui spreekt, bewoners die samen een energiecoöperatie starten. Standpunten  Het CDA stelt verbeteringen voor voor studenten en starters, gezinnen en ouderen. Bestaanszekerheid, eerlijke economie en internationale solidariteit staan centraal. Oplossingen voor klimaat en landbouw moeten we versnellen. Migratie, onderwijs, zorg en wo

Inhoud - wat ik in Brussel ga doen

Promovideo Bert Sonneveld Topweek! Dank voor jouw reactie. Het geeft me nog meer het gevoel dat samen met de mensen om mij heen we deze campagne tot een succes maken. En van zo’n week krijg ik een stoot energie; van hier tot … … Brussel.  😂 Top 4 onderwerpen Hoogste tijd om in de blog van deze week weer de inhoud in te gaan. Als kapstok gebruik ik de Eurobarometer #101.1 van voorjaar 2024 (in mijn blog van twee weken terug, ‘ Blij met de EU; en het kan beter ’, gebruikte ik nog de vorige Eurobarometer (#100)). En in het bijzonder de vraag uit deze enquete: welk onderwerp moet worden besproken in de aanloop naar de volgende Europese verkiezingen (in Nederland op 6 juni 2024).  De 4 meest genoemde onderwerpen zijn te zien in het plaatje hiernaast in deze blog. In de voorbereiding daarvan moest ik wel even achter mijn oren krabben. Ten eerste omdat ik deze vier onderwerpen niet allemaal herkende uit de gesprekken die ik voer en de vragen die ik van jou/jullie krijg. Ten tweede heb ik - i