Doorgaan naar hoofdcontent

Daan Versteeg is 'Politicus van 't Jaar 2018 van de Gooi en Vechtstreek'

Daan Versteeg is de 'Politicus van 't Jaar 2018 van de Gooi en Vechtstreek'. Na een nominatieronde bleek Versteeg de meeste stemmen te krijgen in de stemronde. De koppositie is de afgelopen dagen meerdere keren gewisseld, maar met een goede eindsprint eindigde Versteeg als eerste.

Daan Versteeg (Naarden; Gooise Meren) is al lange tijd voor en achter de schermen actief voor het CDA.
Vanaf 2003 is hij al actief voor het CDA; en na zijn verhuizing naar 't Gooi is hij eerste voorzitter geworden van de samengevoegde CDA-afdeling Gooise Meren (vanwege de fusie Bussum, Muiden en Naarden). Sinds het begin van dit jaar heeft Versteeg de lokale voorzittershamer ingeruild voor het vice-voorzitterschap van het CDA Noord-Holland en combineert dat met de rol van regiovertegenwoordiger van de Gooi en Vechtstreek in het Algemeen Bestuur van het CDA Noord-Holland.

Voor de verkiezingen op 23 mei 2019 voor het Europees Parlement staat Versteeg op plek acht van de conceptlijst van het CDA. Zijn nominatie werd ingediend met als argumentatie: "een man met veel ambitie, goede ideeën voor een duurzaam Europa maar bovenal enthousiast en sympathiek".

Daan Versteeg is in het dagelijks leven advocaat Europees aanbestedingsrecht. Onlangs schreef hij een boek over hoe het Europees recht circulair bouwen kan stimuleren, dus bouwen met bestaande grondstoffen en zonder afval.

Natuurlijk hebben we Daan gebeld en hij reageerde zeer verheugd: "Deze uitverkiezing toont aan dat het werk achter de schermen ook wordt gezien en gewaardeerd. En ten aanzien van de Europese campagne zie ik het als aanmoedigingsprijs".

Met 30,7% van de stemmen (334 van de 1089 stemmen vanaf unieke ip-adressen) versloeg de CDA-er twee kandidaten die hun bekendheid lokaal hebben opgebouwd: Jelmer Kruyt (raadslid Goois Democratisch Platform, Gooise Meren) en Haitske van de Linde (raadslid Hilversum, lid Algemeen Bestuur Waterschap AGV en VVD-er).

De volledige uitslag (met tussen haakjes het aantal uitgebracht stemmen van unieke ip-adressen):
  1. Daan Versteeg (334)
  2. Jelmer Kruyt (226)
  3. Haitske van de Linde (143)
  4. Ruben Woudsma (123)
  5. Liesbeth Boersen (64)
  6. Olivier Goetheer (60)
  7. Saskia ter Kuile (44)
  8. Nelleke Degenhart (42)
  9. Miriam van Meerten, Marleen Sanderse en Lars Voskuil (31)
  10. Marleen Remmers (22)
Dank voor de nominaties en voor alle uitgebrachte stemmen. Het doel lijkt behaald; om met deze verkiezingen alle politici in de Gooi en Vechtstreek in het zonnetje te zetten. In ieder geval door de 1.089 mensen (weer meer dan vorig jaar) die hebben gestemd.
Voor straks een goede jaarwisseling en ik wens dat in 2019 al jouw wensen uitkomen en een mooi politiek jaar in de Gooi en Vechtstreek!

Bert Sonneveld.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van advieslijst naar Europarlementariër

Kaapstad Nummer 12 op de CDA-advieslijst; wat betekent dat? Die vraag heb ik de afgelopen week veel gekregen. En graag beantwoord ik die vraag. Blij Allereerst ben ik blij met zo'n mooie plek op de advieslijst van het CDA voor de Europese verkiezingen. Voor mij is dat ook een waardering voor hetgeen in de afgelopen jaren heb gedaan voor het CDA en voor het gesprek over de Europa. Over dat dat gesprek over Europa. Onder andere heb ik meegeschreven aan de notitie ‘Balanceren op de Frans Duitse as’ over kansen en uitdagingen in Europa voor Nederland. Te vinden op https://mijn.cda.nl/bibliotheek in ‘Migratie & integratie’. Maar ook de bijdrage 'Europa en de regio' in Bestuursforum CDA (mei 2019) over dat jouw regio meer met Europa te maken heeft dan lijkt. Procedure binnen het CDA Deze advieslijst -  met mij op nummer #12 - is in de CDA-verenigingsraad van 19 december 2023 vastgesteld. De komende maand zijn de gemeentelijke CDA-afdelingen aan zet; tijdens hun Algemene Led

Vluchtheuvel in het midden is het CDA!

Woensdag 22 november 2023 gaan we allemaal stemmen voor een nieuwe Tweede Kamer. En meer dan ooit tevoren wil ik je vragen om CDA te stemmen. Om de idealen, om de standpunten, om de lijsttrekker en om jouw strategisch stem. Idealen De christendemocratie is een politieke stroming van het midden. Niet het neo-liberale marktdenken waarbij de markt heilig is verklaard. Niet het socialistische overheidsdenken waarbij voor oplossingen alleen naar een steeds groter wordende overheid wordt gekeken. Maar wel het saamhorigheidsdenken waarbij problemen door mensen die het zelf aangaat, van onderop worden aangepakt; ouders in schoolbesturen, marktmeester die met marktkooplui spreekt, bewoners die samen een energiecoöperatie starten. Standpunten  Het CDA stelt verbeteringen voor voor studenten en starters, gezinnen en ouderen. Bestaanszekerheid, eerlijke economie en internationale solidariteit staan centraal. Oplossingen voor klimaat en landbouw moeten we versnellen. Migratie, onderwijs, zorg en wo

#12

Nummer 12 op de CDA advieslijst voor de verkiezingen voor het Europees Parlement. Top! Dat was de boodschap van het telefoonbericht dat ik gisteren ontving. En daar ben ik heel blij mee. De CDA advieslijst wordt aangevoerd door Europarlementariër Tom Berendsen en staat vol met fantastische collega's afkomstig uit heel Nederland. Op social media aangekondigd als een lijst met een nieuwe generatie; voor een fatsoenlijk land en een waardevol Europa.   Op 6 juni volgend jaar zijn de verkiezingen! Ik hoop jouw stem te mogen ontvangen. Over het waarom ga ik graag in. Waarom Europa? Europa ligt mij aan het hart. Ik ben Europeaan; net zoals ik Nederlander en inwoner van Bussum en Gooise Meren ben. Door samenwerking is er veel bereikt. Helaas wordt dat niet door iedereen in volle omvang gezien. Graag wil ik meewerken om het eerlijke ‘Brusselse’ verhaal te vertellen. Er is ook veel te verbeteren aan de Europese Unie: economie, migratie, financiële markten, arbeidsmarkten, veiligheid, klimaat