Doorgaan naar hoofdcontent

Politicus van ’t jaar 2013 van de Gooi en Vechtstreek 2

De genomineerden om uit te kiezen

Stromboli 's nachts
Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 december 2013 konden de nominaties ingestuurd worden. Totaal zijn er 20 mensen genomineerd. Op tien daarvan kan vanaf 21 december 2013 gestemd worden. Zie ook de verantwoording voor de keuze van deze tien. In alfabetische lijst:

Janny Bakker, CDA, Wethouder, Huizen
Tweemaal genomineerd.
In één nominatie werd zij aanbevolen als “Diverse optredens gehad rondom WMO, zo ook in EenVandaag. Houdt actief een blog bij op http://wethouder.cdahuizen.nl/”.
En de ander schreef: “Voor mij is nr. 1 Janny Bakker”.

Gerard Boekhoff, PvdA, Wethouder, Bussum
Vanuit Bussum voorgedragen als 'onze' Gerard Boekhoff.

Rob Bruijntjes, Hart voor Blaricum, Gemeenteraadslid, Blaricum
Aanbevelende tekst was: “Heeft toch de landelijke media weten te bereiken met zijn (en die van anderen) protesten tegen de HOV”.

Bart Horseling, PvdA, Burgemeester, Weesp
Begeleidende tekst: “scheidend burgemeester Weesp”.

Wimar Jaeger, D66, Wethouder in Muiden en woonachtig in Hilversum
Voorgedragen met argumentatie: “De interim wethouder in Muiden heeft er voor gezorgd dat een jarenlange impasse in Muiden over het KNSF termijn heeft weten te doorbreken. En een immense claim boven de nieuwe fusiegemeente heeft weten te voorkomen. Hij verdient daarvoor alle lof en het predikaat Politicus van het Jaar in 't Gooi!!”

Elisabeth Post, VVD, Gedeputeerde, Hilversum
Genomineerd met de volgende tekst: “Gedeputeerde uit Hilversum. Enige smet hierbij is de actie dat ze haar eigen kind naar voren had geschoven bij bezoek van de Koning aan de provincie”.

Theo Reijn, CDA, Fractievoorzitter, Wijdemeren
Deze CDA-er uit Wijdemeren is door vier verschillende mensen genomineerd.
Aanbevelingen waren:
·         “Tomeloze inspanning in het afgelopen jaar om de bloembakken uit het straatbeeld te laten verdwijnen”;
·         “Betrokken, enthousiast, voert op constructieve wijze oppositie, zet zich met tomeloze energie in voor de gemeentepolitiek in Wijdemeren, bevlogen en bewogen met medeburgers, houdt het sociale netwerk op de kaart, zeer actief op de social media, zijn motto is we doen het Met elkaar!”; en
·         “Theo is een herkenbare politicus, die zichtbaar is, opmerkelijke initiatieven neemt en de taal van de mensen spreekt”.

Wim Verest, GroenLinks, Oud-gemeenteraadslid, Naarden
Genomineerd met als begeleiding: “Het betrokken raadslid houdt vast aan democratische beginselen van zoveel mogelijk openbaar overleg en afspraak is afspraak. De procedure rondom Bouwproject Storkterrein was voor hem de druppel. Hij houdt vast aan zijn idealen en staat opnieuw op de kandidatenlijst in 2014”.

Bianca Verweij, SP, Fractievoorzitter, Hilversum
Argumentatie: “Bianca is een socialist in hart en nieren. Zij heeft zich de afgelopen 4 jaar bewezen als een betrokken politica die de armen uit de mouwen steekt. Acties voor de minima,de zorg, leegstand van woningen en de zzp-ers zijn maar enkele voorbeelden van haar inzet voor onze bewoners. Bianca is niet iemand waar je eens in de 4 jaar op kunt stemmen en verder niets meer van verneemt. Naast de prettige persoonlijkheid die ze is, is ze ook betrouwbaar en zet zich met passie in voor onze gemeente".

Jan de Wit, ChristenUnie, Fractievoorzitter, Hilversum

Ga om je stem (tot 31 december 2013) uit te brengen naar http://www.gfxpoll.nl/viewpoll/47514.html.

Groet,
Bert Sonneveld
Econoom | Financiële Dienstverlening | Werkgelegenheid


Reacties

Populaire posts van deze blog

Van advieslijst naar Europarlementariër

Kaapstad Nummer 12 op de CDA-advieslijst; wat betekent dat? Die vraag heb ik de afgelopen week veel gekregen. En graag beantwoord ik die vraag. Blij Allereerst ben ik blij met zo'n mooie plek op de advieslijst van het CDA voor de Europese verkiezingen. Voor mij is dat ook een waardering voor hetgeen in de afgelopen jaren heb gedaan voor het CDA en voor het gesprek over de Europa. Over dat dat gesprek over Europa. Onder andere heb ik meegeschreven aan de notitie ‘Balanceren op de Frans Duitse as’ over kansen en uitdagingen in Europa voor Nederland. Te vinden op https://mijn.cda.nl/bibliotheek in ‘Migratie & integratie’. Maar ook de bijdrage 'Europa en de regio' in Bestuursforum CDA (mei 2019) over dat jouw regio meer met Europa te maken heeft dan lijkt. Procedure binnen het CDA Deze advieslijst -  met mij op nummer #12 - is in de CDA-verenigingsraad van 19 december 2023 vastgesteld. De komende maand zijn de gemeentelijke CDA-afdelingen aan zet; tijdens hun Algemene Led

Vluchtheuvel in het midden is het CDA!

Woensdag 22 november 2023 gaan we allemaal stemmen voor een nieuwe Tweede Kamer. En meer dan ooit tevoren wil ik je vragen om CDA te stemmen. Om de idealen, om de standpunten, om de lijsttrekker en om jouw strategisch stem. Idealen De christendemocratie is een politieke stroming van het midden. Niet het neo-liberale marktdenken waarbij de markt heilig is verklaard. Niet het socialistische overheidsdenken waarbij voor oplossingen alleen naar een steeds groter wordende overheid wordt gekeken. Maar wel het saamhorigheidsdenken waarbij problemen door mensen die het zelf aangaat, van onderop worden aangepakt; ouders in schoolbesturen, marktmeester die met marktkooplui spreekt, bewoners die samen een energiecoöperatie starten. Standpunten  Het CDA stelt verbeteringen voor voor studenten en starters, gezinnen en ouderen. Bestaanszekerheid, eerlijke economie en internationale solidariteit staan centraal. Oplossingen voor klimaat en landbouw moeten we versnellen. Migratie, onderwijs, zorg en wo

Inhoud - wat ik in Brussel ga doen

Promovideo Bert Sonneveld Topweek! Dank voor jouw reactie. Het geeft me nog meer het gevoel dat samen met de mensen om mij heen we deze campagne tot een succes maken. En van zo’n week krijg ik een stoot energie; van hier tot … … Brussel.  😂 Top 4 onderwerpen Hoogste tijd om in de blog van deze week weer de inhoud in te gaan. Als kapstok gebruik ik de Eurobarometer #101.1 van voorjaar 2024 (in mijn blog van twee weken terug, ‘ Blij met de EU; en het kan beter ’, gebruikte ik nog de vorige Eurobarometer (#100)). En in het bijzonder de vraag uit deze enquete: welk onderwerp moet worden besproken in de aanloop naar de volgende Europese verkiezingen (in Nederland op 6 juni 2024).  De 4 meest genoemde onderwerpen zijn te zien in het plaatje hiernaast in deze blog. In de voorbereiding daarvan moest ik wel even achter mijn oren krabben. Ten eerste omdat ik deze vier onderwerpen niet allemaal herkende uit de gesprekken die ik voer en de vragen die ik van jou/jullie krijg. Ten tweede heb ik - i