Doorgaan naar hoofdcontent

Politicus van ’t jaar 2013 van de Gooi en Vechtstreek 2

De genomineerden om uit te kiezen

Stromboli 's nachts
Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 december 2013 konden de nominaties ingestuurd worden. Totaal zijn er 20 mensen genomineerd. Op tien daarvan kan vanaf 21 december 2013 gestemd worden. Zie ook de verantwoording voor de keuze van deze tien. In alfabetische lijst:

Janny Bakker, CDA, Wethouder, Huizen
Tweemaal genomineerd.
In één nominatie werd zij aanbevolen als “Diverse optredens gehad rondom WMO, zo ook in EenVandaag. Houdt actief een blog bij op http://wethouder.cdahuizen.nl/”.
En de ander schreef: “Voor mij is nr. 1 Janny Bakker”.

Gerard Boekhoff, PvdA, Wethouder, Bussum
Vanuit Bussum voorgedragen als 'onze' Gerard Boekhoff.

Rob Bruijntjes, Hart voor Blaricum, Gemeenteraadslid, Blaricum
Aanbevelende tekst was: “Heeft toch de landelijke media weten te bereiken met zijn (en die van anderen) protesten tegen de HOV”.

Bart Horseling, PvdA, Burgemeester, Weesp
Begeleidende tekst: “scheidend burgemeester Weesp”.

Wimar Jaeger, D66, Wethouder in Muiden en woonachtig in Hilversum
Voorgedragen met argumentatie: “De interim wethouder in Muiden heeft er voor gezorgd dat een jarenlange impasse in Muiden over het KNSF termijn heeft weten te doorbreken. En een immense claim boven de nieuwe fusiegemeente heeft weten te voorkomen. Hij verdient daarvoor alle lof en het predikaat Politicus van het Jaar in 't Gooi!!”

Elisabeth Post, VVD, Gedeputeerde, Hilversum
Genomineerd met de volgende tekst: “Gedeputeerde uit Hilversum. Enige smet hierbij is de actie dat ze haar eigen kind naar voren had geschoven bij bezoek van de Koning aan de provincie”.

Theo Reijn, CDA, Fractievoorzitter, Wijdemeren
Deze CDA-er uit Wijdemeren is door vier verschillende mensen genomineerd.
Aanbevelingen waren:
·         “Tomeloze inspanning in het afgelopen jaar om de bloembakken uit het straatbeeld te laten verdwijnen”;
·         “Betrokken, enthousiast, voert op constructieve wijze oppositie, zet zich met tomeloze energie in voor de gemeentepolitiek in Wijdemeren, bevlogen en bewogen met medeburgers, houdt het sociale netwerk op de kaart, zeer actief op de social media, zijn motto is we doen het Met elkaar!”; en
·         “Theo is een herkenbare politicus, die zichtbaar is, opmerkelijke initiatieven neemt en de taal van de mensen spreekt”.

Wim Verest, GroenLinks, Oud-gemeenteraadslid, Naarden
Genomineerd met als begeleiding: “Het betrokken raadslid houdt vast aan democratische beginselen van zoveel mogelijk openbaar overleg en afspraak is afspraak. De procedure rondom Bouwproject Storkterrein was voor hem de druppel. Hij houdt vast aan zijn idealen en staat opnieuw op de kandidatenlijst in 2014”.

Bianca Verweij, SP, Fractievoorzitter, Hilversum
Argumentatie: “Bianca is een socialist in hart en nieren. Zij heeft zich de afgelopen 4 jaar bewezen als een betrokken politica die de armen uit de mouwen steekt. Acties voor de minima,de zorg, leegstand van woningen en de zzp-ers zijn maar enkele voorbeelden van haar inzet voor onze bewoners. Bianca is niet iemand waar je eens in de 4 jaar op kunt stemmen en verder niets meer van verneemt. Naast de prettige persoonlijkheid die ze is, is ze ook betrouwbaar en zet zich met passie in voor onze gemeente".

Jan de Wit, ChristenUnie, Fractievoorzitter, Hilversum

Ga om je stem (tot 31 december 2013) uit te brengen naar http://www.gfxpoll.nl/viewpoll/47514.html.

Groet,
Bert Sonneveld
Econoom | Financiële Dienstverlening | Werkgelegenheid


Reacties

Populaire posts van deze blog

Stem op de politicus van de Gooi en Vechtstreek van 't jaar 2020

31 december 9:00 uur. Het is niet meer mogelijk om jouw stem uit te brengen. Het stemmen is gestopt. Er waren in de poll te veel onlogische stijgingen/veranderingen.

Wie nomineer jij als politicus van de Gooi en Vechtstreek van 't jaar 2020?

Regenboog boven Naardermeer Wie is de meest opvallende, de invloedrijkste of - gewoonweg - de beste politicus van de Gooi en Vechtstreek van het afgelopen jaar? 2020 was/is een bijzonder jaar door de dominantie van het coronavirus en de coronacrisis. Maar hoe heeft dat effect gehad op regionale politici? Want er is heel veel dit jaar niet doorgegaan. Maar toch is er ook weer veel politiek interessants gebeurd; door veel interessante mensen. Er waren dan geen verkiezingen, maar op gemeentelijk, provinciaal, Waterschap, landelijk en Europees terrein is er veel gebeurd; van het opstappen van wethouders naar (ver)nieuw(d)e (spoor)wegen en sportvelden; van Tweede Kamerlijsttrekkers en -kandidaten uit onze regio tot een Europees crisis- en herstelpakket. Kortom: Veel politici. Veel keuze. De procedure is dit jaar gelijk aan vorig jaar. Dus een nominatieronde gevolgd door een stemronde. Tot en met zondag 27 december 2020 kan jij een politicus nomineren. Die nominatie stuur je met jouw motivat

Mijn politicus van de Gooi en Vechtstreek van 't jaar 2020 is Pieter Broertjes

Pieter Broertjes, PvdA, burgemeester Hilversum en voorzitter Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek  Voor mij is Pieter Broertjes de politicus van 't jaar 2020 van de Gooi en Vechtstreek. 2020 is een bijzonder jaar. Het coronavirus en de coronacrisis waren alom aanwezig. De man die onze regio (lees: veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek) hier zo goed en zo kwaad als mogelijk doorheen loodste was de voorzitter van de regio: burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum. Pieter staat boven de partijen en vertegenwoordigt alle gemeenten in de Gooi en Vechtstreek. En om de waardering  - dé reden waarom ik tien jaar geleden met deze verkiezing ben gestart - daarvoor uit te spreken, is Broertjes voor mij de politicus van dit (corona)jaar in de Gooi en Vechtstreek. Bij de nominatie schreef ik al: " Pieter Broertjes wordt - vooral in zijn rol als voorzitter van het Dagelijks en Algemeen Bestuur van Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek  - genomineerd om "zijn menselijke aanpak bij de b