Doorgaan naar hoofdcontent

Stem op de politicus van de Gooi en Vechtstreek van 't jaar 2020

31 december 9:00 uur. Het is niet meer mogelijk om jouw stem uit te brengen. Het stemmen is gestopt. Er waren in de poll te veel onlogische stijgingen/veranderingen.


De nomineerden voor de politicus van de Gooi en Vechtstreek van 't jaar 2020 zijn bekend. Er kantot 31 december 2020 gestemd worden via http://www.polljunkie.com/poll/sdmemq/politicus-van-de-gooi-en-vechtstreek-van-x27t-jaar-2020

De genomineerden zijn (in alfabetische volgorde van achternaam):

Hugo Bellaart, VVD, gemeenteraadslid Gooise Meren

Hugo Bellaart wordt genomineerd omdat "hij de PMD-discussie mooi op de landelijke agenda heeft gezet". En hij staat op plek 63 van de VVD-kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen 2021.
Een tweede nominatie: "Hij deed baanbrekend onderzoek naar de (slechte) verwerking van plastic afval en zette het onderwerp regionaal en nationaal op de agenda. Als raadslid viel hij verder in positieve zin op, omdat hij contact zoekt en houdt met inwoners. Hij neemt - als één van de weinige raadsleden - initiatief. Warm aanbevolen!"

Sean Bogaers, Larens Behoud, gemeenteraadslid Laren

De oproep van Sean Bogaers in de zomer van dit jaar: "mensen moeten met elkaar in gesprek over racisme en discriminatie. Want het belangrijkste van al: luister naar elkaar. Want ‘zonder te luisteren heeft praten geen nut’".
Sean Bogaers is namens Larens Behoud gemeenteraadslid in Laren.

Pieter Broertjes, PvdA, burgemeester Hilversum en voorzitter Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek.

Pieter Broertjes wordt - vooral in zijn rol als voorzitter van het Dagelijks en Algemeen Bestuur van Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek  - genomineerd om "zijn menselijke aanpak bij de bestrijding van het coronavirus in onze regio". 
Ook is hij voorzitter van het Dagelijks en Algemeen bestuur van de Regio Gooi en Vechtstreek. "Hij zet zich dag in dag uit op alle fronten in; om ons gezond en onze regio goed leefbaar te houden".

Carin Francken, D66, fractievoorzitter Blaricum

Carin Francken is fractievoorzitter van D66 in Blaricum. 

Bart Heller, GroenLinks, wethouder Hilversum 

Bart Heller is pas een half jaar wethouder in Hilversum. Hij heeft de portefeuille Wijkwethouder Noord-West, Klimaat en Energie, Natuur en groen, Milieu en Afval, Wonen, Monumenten en Vergunninghouders en vluchtelingen. "Ontzettend goed dat hij zich zo snel heeft ingewerkt en al een stempel op de kaart heeft kunnen zetten, vooral op milieugebied".

Bert Rebel, CDA, wethouder Huizen en bestuurslid van de Regio Gooi en Vechtstreek. 

"Bert Rebel heeft onder andere financiën en economie in zijn portefeuille en hij maakt in deze crisistijd daarmee het verschil voor ondernemers én werkzoekenden in onze regio, net als Wopke Hoekstra dat doet voor ons land. Bert is een krachtige bestuurder, die een luisterend oor heeft voor ondernemers en ook met duurzame en concrete oplossingen komt. Hij loopt niet weg voor moeilijke besluiten. Hij houdt zijn rug recht in het college en in de gemeenteraad. Collega bestuurders waarderen hem om zijn prettige en integere manier van samenwerken."

Rosalie van Rijn, CDA, gemeente Wijdemeren.

"Zeer talentvol, geprezen door zowel oppositie als coalitie. Harde werker, verbinder.
Zet het dorpenbeleid op de kaart. Laat zien dat ze er voor de inwoners is in sombere tijden. Heeft hart voor haar dorpen! Is de drijvende en stuwende kracht in Wijdemeren. 
Schuwt niet om haar collega wethouders uit het hele land te mobiliseren om een stevig signaal af te geven aan de tekorten in de zorg; maakte daarvoor een prachtige en integere oproep...
En dat allemaal op slechts 29-jarige leeftijd: een uniek talent!" 

SP-fractie Hilversum (Pierre van Rooden en Bianca Verweij) 

"De SP vecht onder leiding van deze twee personen (naast Pierre wordt Bianca Verweij (zie hieronder) met dezelfde motivatie genomineerd) voor het behoud van het sociale karakter van Hilversum en omgeving. Ook hebben zij beide een turbulent jaar (redactie: was 2019) achter de rug inzake de gewonnen integriteitsmelding tegen voormalig D66 wethouder Wimar Jaeger. Met deze melding hebben zij juist laten zien dat zij hun vak in de raad verstaan door een controlerende rol uit te oefenen en misstanden aan te kaarten. Dit heeft op alle betrokkenen diepe impact gehad". 

Naast bovenstaande nominatie, ontvingen wij over Bianca Verweij ook: "Ik heb haar dit jaar leren kennen naar aanleiding van alle roerigheid rondom het nieuwe inkooptraject WMO van de regio Gooi en Vechtstreek. Onze zoon verloor daarbij zijn plek bij een superfijne zorginstelling door de nieuwe richtlijnen. Bianca beet zich vast in het verhaal (en het verhaal van vele andere kwetsbare kinderen en ouderen) en heeft de Hilversumse politiek wakker geschud. Ik neem mijn petje af voor haar toewijding, gedrevenheid, kennis en benaderbaarheid. Als geen ander verdient zij de titel politicus van het jaar".

Eric Torsing, CDA, gemeenteraadslid Wijdemeren 

"Eric is een echte volksvertegenwoordiger, toegankelijk, eerlijk, duidelijk en een echte doorzetter. Hier enkele voorbeelden:
  • Eric wil graag een Gele Brug voor de Gemeenschap van Ankeveen. Er is nu een Gele brug in Ankeveen.
  • Eric vindt het budget voor de Herinrichting Oud Loosdrechtsedijk te hoog, komt met een amendement en de uiteindelijke aanbesteding gaat de gemeente tonnen besparen.
  • Eric levert een compleet doordacht plan voor woningbouw samen met een nieuw gemeentehuis.
  • Na jaren is er eindelijk uitzicht op een kleinschalig woningbouw project, toch is er wat vergeten, extra maanden vertraging zou het gevolg zijn...
    Eric komt met een perfecte oplossing, nog net op tijd voor de besluitvorming in de Gemeenteraad.
Ik kan nog wel even doorgaan met voorbeelden!  Buiten alles is het gewoon een fijn mens".

Een andere nominatie: "De heer Torsing is wat we zouden kunnen noemen een ruwe bolster met een blanke pit, dat klopt voor Wijdemeren en vooral de mensen in Wijdemeren. Wat recht is is recht en wat krom is is krom. Met twee voeten op de grond en in ons geval in het veen overtuigd hij anderen van zijn onderbouwde standpunten. Hierbij steekt hij zijn nek uit om te gaan voor zijn overtuiging en menig maal met succes in vooral het fysieke domein. Hij is iemand die durft die durft te dromen en er voor leeft om het voor elkaar te krijgen zoals de gele brug in Ankeveen. Een doorzetter. Hij is ook de man met een eigen scenario voor het nieuwe gemeentehuis dat door de raad is omarmd als een te onderzoeken scenario".

Charles Wiss, PvdA, gemeenteraadslid Gooise Meren

Naast twee korte motivaties voor zijn nominatie: "een echte volksvertegenwoordiger" en "Charles Wiss for president" kwam ook een uitgebreid document binnen. Daarin "Op  15 april 2020 was hij in een officiële gemeenteraadsvergadering het enige aanwezige raadslid. Op die gedenkwaardige dag kon hij over alle aan de orde zijnde  onderwerpen namens de gehele raad besluiten nemen. De overige 30 raadsleden hadden de stemming over de geagendeerde onderwerpen aan hem toevertrouwd nu fysieke vergaderingen vanwege Covid-19 niet mogelijk waren. Iedereen wist trouwens wel wat de stemuitslag zou worden, want voorafgaand aan de raadsvergadering hadden de raadsleden schriftelijk hun stem uitgebracht. Charles Wiss zou dienovereenkomstig de besluiten namens de hele raad nemen. Toch was het een zeldzame gebeurtenis". 
Verder krantenknipsels over motie kiosk strand Naarderbos, motie jeu de boules baan Bussum, verzoek onafhankelijk onderzoek, vuurwerkverbod in Gooise Meren, mezenkastjes tegen eikenprocessierups, waar blijft IKC in Muiderberg?, motie IKC-huisvesting ONS, motie Bruine Vloot en vragen/moties (waarom  de gemeente het Schone Lucht akkoord niet heeft medeondertekend, voorgenomen bouwplannen Driftweg, bestrijding eikenprocessierups in Naarden, afgemeerde woonschip eiland ‘t Hooft, etc.).
"Charles Wiss was ook in 2020 van vele markten thuis. Natuur, recreatie, duurzaamheid, onderwijs, woningbouw,  te veel om op te noemen. Een waardige opvolger van Jelmer Kruyt". 



Nagekomen genomineerde:

Hawre Rahimi, VVD, gemeenteraadslid Weesp

Vanuit Weesp ontvingen wij - na sluitingstijd - nog een nominatie. Het is het Weesper gemeenteraadslid Hawre Rahimi; tevens VVD-kandidaat op de 44e plaats voor de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021. "Hawre zet zich met veel energie in de raad".
"Kun je op vertrouwen. Creatieve doorzetter. Durft anders te denken.
  • Veel focus gelegd op aanpakken zwerfaval. Weesper Liberaal schudt gemeenteraad wakker over zwerfafval. Vanuit de oppositie ontdekt dat dit fonds bestond en zo is 106.000 euro gevonden voor opleiding van scholen en educatie om zwerfaval tegen te gaan. Hierdoor zijn ook verschillende initiatieven gestart in Weesp om zwerfaval op te ruimen en minder plastic te gebruiken.
  • Erg ingezet voor allerlei projecten in Weesp waarbij de bewoners niet goed betrokken waren en keer op keer enorm voor deze opgekomen.
  • Enorm ingezet voor verkeersveiligheid van Weespers in woonwijken.
  • Veel initiatieven en moties vanuit de oppositie die ook aangenomen zijn voor duurzaam ondernemen, aanleggen van bossen in de regio om zo huizen te bouwen met CLT. Om zowel de CO2-problematiek aan te pakken als het tekort aan huizen op te kunnen lossen.
  • Tevens ook ervoor gezorgd dat Weesp meedoet aan de Bomenfeestdag.
  • Heeft zicht ingezet voor extra stimuleringsfondsen om waterproblematiek aan te pakken door hevige regenval. 
  • Enorm ingezet voor de dreiging bij verschillende bedrijventerreinen in Weesp en ondernemers die steeds meer ongewenst voelen en bijna weggepest worden uit Weesp. Vaak door direct naast de bedrijven terreinen woningbouw te plaatsen op onlogische plaatsen.
Met de volgende reacties: "Hij heeft de vernattingsproblematiek op de juiste manier onder de aandacht gebracht! En is opgekomen voor veel boeren ondernemers en 50 huishoudens. Altijd ook de samenwerking opzoeken met zowel coalitie als oppositie om goede zaken voor Weesp en de regio te realiseren. Waaronder ook 800 bomen in Weesp vanuit Urgenda. Hawre is een man die zich met hart en ziel, en eer en geweten inzet voor de samenleving! Warm en betrokken! Een absolute topper en verbinder. Hawre zet zich in voor de stad en regio. Naast vele raadswerkzaamheden deelt hij Sinter/Kerstpakketten uit in de hele regio Gooi en Vechtstreek aan kinderen die dat nodig hebben of kerstpakketten aan arme gezinnen. Niet tien of twintig maar 1.000! Een echte gemeenschapsmens uit Gooi en Vechtstreek! Integere politicus! Allround topper.  VVD-er die weet een brug te slaan naar de mensen. Hij doet het werk met passie voor de mensen en draagt bij aan de transparantie tussen de burgers en de lokale overheden. Betrokken, bevlogen en vooruitstrevend! Toont zeldzame betrokkenheid bij zorgen van bewoners. Gaat echt de straat op en zelfs bij de mensen thuis langs om naar hun verhalen te luisteren. Als burger voel ik me gehoord, hij doet er ook echt wat mee en komt erop terug. Betrokken.  En doet wat hij zegt en beloofd! Luistert naar de samenleving, weet wat er speelt en is liberaal van het goede soort"."

Toegevoegd aan de lijst om te stemmen (vanaf 28 december 2020; 19:10 uur).
 

Reacties

  1. Wie heeft er in Godsnaam dat verhaal verzonnen bij de nominatie van Rosalie van Rijn??? Op dit ogenblik klopt daar weinig van. Het is een grote schande, die nominatie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. https://youp.nl/columns/gouden-heterdaadje

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze wedstrijd hoe leuk ook is onreglementair verlopen wat mij betreft. Pieter Broertjes, de winnaar, is een uitstekende burgemeester, maar hiermee geen politicus. Hij kan dus simpelweg niet verkozen worden als politicus van het jaar. Als u dat wel doet, neemt u of een loopje met de kiezers of getuigt u van een gebrek aan professionaliteit van uw kant. RECTIFICATIE SVP!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Van advieslijst naar Europarlementariër

Kaapstad Nummer 12 op de CDA-advieslijst; wat betekent dat? Die vraag heb ik de afgelopen week veel gekregen. En graag beantwoord ik die vraag. Blij Allereerst ben ik blij met zo'n mooie plek op de advieslijst van het CDA voor de Europese verkiezingen. Voor mij is dat ook een waardering voor hetgeen in de afgelopen jaren heb gedaan voor het CDA en voor het gesprek over de Europa. Over dat dat gesprek over Europa. Onder andere heb ik meegeschreven aan de notitie ‘Balanceren op de Frans Duitse as’ over kansen en uitdagingen in Europa voor Nederland. Te vinden op https://mijn.cda.nl/bibliotheek in ‘Migratie & integratie’. Maar ook de bijdrage 'Europa en de regio' in Bestuursforum CDA (mei 2019) over dat jouw regio meer met Europa te maken heeft dan lijkt. Procedure binnen het CDA Deze advieslijst -  met mij op nummer #12 - is in de CDA-verenigingsraad van 19 december 2023 vastgesteld. De komende maand zijn de gemeentelijke CDA-afdelingen aan zet; tijdens hun Algemene Led

Vluchtheuvel in het midden is het CDA!

Woensdag 22 november 2023 gaan we allemaal stemmen voor een nieuwe Tweede Kamer. En meer dan ooit tevoren wil ik je vragen om CDA te stemmen. Om de idealen, om de standpunten, om de lijsttrekker en om jouw strategisch stem. Idealen De christendemocratie is een politieke stroming van het midden. Niet het neo-liberale marktdenken waarbij de markt heilig is verklaard. Niet het socialistische overheidsdenken waarbij voor oplossingen alleen naar een steeds groter wordende overheid wordt gekeken. Maar wel het saamhorigheidsdenken waarbij problemen door mensen die het zelf aangaat, van onderop worden aangepakt; ouders in schoolbesturen, marktmeester die met marktkooplui spreekt, bewoners die samen een energiecoöperatie starten. Standpunten  Het CDA stelt verbeteringen voor voor studenten en starters, gezinnen en ouderen. Bestaanszekerheid, eerlijke economie en internationale solidariteit staan centraal. Oplossingen voor klimaat en landbouw moeten we versnellen. Migratie, onderwijs, zorg en wo

Wat doe ik - concreet - voor jou?

Foto Henri Bontenbal: Leonard Walpot De week is nog niet voorbij, dus je had het misschien nog niet verwacht. Maar, ik had voldoende materiaal voor een volgende blog... Blij ben ik met de reacties die ik krijg; of dat nu likes op social media zijn, reacties of WhatsApps. Dank daarvoor; dat geeft de burger moed. Kiezer dienen Daarover gesproken. "Het volk is immers de mooiste broodheer die een politicus zich kan dromen, zeker als je mensen vertegenwoordigt die anders geen stem krijgen", schrijft Vlaamse Celia Groothedde in haar column ' Confessies van een lijstduwster '. Ook: "Carl Devos schreef onlangs nog dat parlementsleden twee heren moeten dienen: kiezer en partij, en dat die laatste voor hun carrière de belangrijkste is". Met beide citaten passen mij goed; ik wil jou vertegenwoordigen in het Europees Parlement, maar ben daar niet afhankelijk voor voor mijn inkomen of baan.  Concreter! In jullie reacties lees en hoor ik regelmatig dat ik in mijn blogs c