Doorgaan naar hoofdcontent

Mijn politicus van de Gooi en Vechtstreek van 't jaar 2020 is Pieter Broertjes

Pieter Broertjes, PvdA, burgemeester Hilversum en
voorzitter Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek 
Voor mij is Pieter Broertjes de politicus van 't jaar 2020 van de Gooi en Vechtstreek.

2020 is een bijzonder jaar. Het coronavirus en de coronacrisis waren alom aanwezig. De man die onze regio (lees: veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek) hier zo goed en zo kwaad als mogelijk doorheen loodste was de voorzitter van de regio: burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum.

Pieter staat boven de partijen en vertegenwoordigt alle gemeenten in de Gooi en Vechtstreek. En om de waardering  - dé reden waarom ik tien jaar geleden met deze verkiezing ben gestart - daarvoor uit te spreken, is Broertjes voor mij de politicus van dit (corona)jaar in de Gooi en Vechtstreek.

Bij de nominatie schreef ik al: "Pieter Broertjes wordt - vooral in zijn rol als voorzitter van het Dagelijks en Algemeen Bestuur van Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek  - genomineerd om "zijn menselijke aanpak bij de bestrijding van het coronavirus in onze regio". 

Ook is hij voorzitter van het Dagelijks en Algemeen bestuur van de Regio Gooi en Vechtstreek. "Hij zet zich dag in dag uit op alle fronten in; om ons gezond en onze regio goed leefbaar te houden"."

De nominatiefase leverde een lijst op met tien politici; eigenlijk elf, omdat de gehele tweemansfractie van de SP Hilversum werd genomineerd. Later nog aangevuld met een twaalfde politicus: Hawre Rahimi, gemeenteraadslid uit Weesp voor de VVD. Omdat er vanuit Weesp geen nominatie was ontvangen (en nee: er was geen rekening gehouden met de Wexit) werd hij toegevoegd aan de lijst om op te stemmen. 

Het stemmen via polljunkie verliep niet zoals dat moest. Al heel snel na het openen van de stemmen ontving ik de eerste berichten met de vraag of alles wel goed verliep. En die geluiden bleven komen. Er waren onlogische patronen te zien. Let op: dit zegt helemaal niets over de politici zelf.
En andere jaren kon ik nog ip-adressen ontdubbelen of de verkiezing eerder stoppen. Die mogelijkheden had deze website niet. Voor volgend jaar gaat het stemmen in ieder geval anders; met een extra verificatie (bijvoorbeeld mailadres achterlaten en extra bevestigen).

Dan moet me nog iets van het hart. Welke @#$%&*(! haalt het in zijn of haar @*$&%(&# hersens om "uren achter elkaar een paar muisklikken uit te voeren" om deze verkiezing te willen manipuleren? Nogmaals een verkiezing die gestart is om waardering voor alle politici in de Gooi en Vechtstreek uit te spreken. Ik kan daar niet bij. 
Dit terzijde.

In 2020 is er dus geen overall winnaar. Of beter geschreven: alle genomineerde politici zijn winnaar. Want de nominatie alleen al is winst.

Speciale dank en waardering wil ik uitspreken naar Hawre Rahimi. Hij signaleerde ook dat het stemmen niet goed ging en nam daarover contact met me op. Hij wilde me helpen, kwam met suggesties, sprak anderen aan op hun negativiteit en schreef onder andere: "We kennen elkaar niet, maar vind het niet leuk voor jou" en "Ik vind het gewoon super als mensen energie stoppen om goede dingen te organiseren".
Ik heb echt ervaren wat anderen al over hem schreven dat hij betrokken en een verbinder is en dat hij luistert. Dankjewel, Hawre!

Ondanks de stemronde, wil ik iedereen hartelijk bedanken voor de nominaties en voor de uitgebrachte stemmen. Met als belangrijkste doel: om met deze verkiezingen alle politici in de Gooi en Vechtstreek in het zonnetje te zetten.

Voor straks een goede jaarwisseling (en met name voor 'mijn' politicus van het jaar 2020 die als voorzitter van de veiligheidsregio nog een spannende dag/nacht heeft - samen met al die mensen van onze regio die vandaag 'actieve dienst' hebben)!

Ik wens voor 2021 veel gezondheid, vreugde en dat al jouw wensen uitkomen; plus een mooi politiek jaar in de Gooi en Vechtstreek!

Bert Sonneveld.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van advieslijst naar Europarlementariër

Kaapstad Nummer 12 op de CDA-advieslijst; wat betekent dat? Die vraag heb ik de afgelopen week veel gekregen. En graag beantwoord ik die vraag. Blij Allereerst ben ik blij met zo'n mooie plek op de advieslijst van het CDA voor de Europese verkiezingen. Voor mij is dat ook een waardering voor hetgeen in de afgelopen jaren heb gedaan voor het CDA en voor het gesprek over de Europa. Over dat dat gesprek over Europa. Onder andere heb ik meegeschreven aan de notitie ‘Balanceren op de Frans Duitse as’ over kansen en uitdagingen in Europa voor Nederland. Te vinden op https://mijn.cda.nl/bibliotheek in ‘Migratie & integratie’. Maar ook de bijdrage 'Europa en de regio' in Bestuursforum CDA (mei 2019) over dat jouw regio meer met Europa te maken heeft dan lijkt. Procedure binnen het CDA Deze advieslijst -  met mij op nummer #12 - is in de CDA-verenigingsraad van 19 december 2023 vastgesteld. De komende maand zijn de gemeentelijke CDA-afdelingen aan zet; tijdens hun Algemene Led

Vluchtheuvel in het midden is het CDA!

Woensdag 22 november 2023 gaan we allemaal stemmen voor een nieuwe Tweede Kamer. En meer dan ooit tevoren wil ik je vragen om CDA te stemmen. Om de idealen, om de standpunten, om de lijsttrekker en om jouw strategisch stem. Idealen De christendemocratie is een politieke stroming van het midden. Niet het neo-liberale marktdenken waarbij de markt heilig is verklaard. Niet het socialistische overheidsdenken waarbij voor oplossingen alleen naar een steeds groter wordende overheid wordt gekeken. Maar wel het saamhorigheidsdenken waarbij problemen door mensen die het zelf aangaat, van onderop worden aangepakt; ouders in schoolbesturen, marktmeester die met marktkooplui spreekt, bewoners die samen een energiecoöperatie starten. Standpunten  Het CDA stelt verbeteringen voor voor studenten en starters, gezinnen en ouderen. Bestaanszekerheid, eerlijke economie en internationale solidariteit staan centraal. Oplossingen voor klimaat en landbouw moeten we versnellen. Migratie, onderwijs, zorg en wo

Wat doe ik - concreet - voor jou?

Foto Henri Bontenbal: Leonard Walpot De week is nog niet voorbij, dus je had het misschien nog niet verwacht. Maar, ik had voldoende materiaal voor een volgende blog... Blij ben ik met de reacties die ik krijg; of dat nu likes op social media zijn, reacties of WhatsApps. Dank daarvoor; dat geeft de burger moed. Kiezer dienen Daarover gesproken. "Het volk is immers de mooiste broodheer die een politicus zich kan dromen, zeker als je mensen vertegenwoordigt die anders geen stem krijgen", schrijft Vlaamse Celia Groothedde in haar column ' Confessies van een lijstduwster '. Ook: "Carl Devos schreef onlangs nog dat parlementsleden twee heren moeten dienen: kiezer en partij, en dat die laatste voor hun carrière de belangrijkste is". Met beide citaten passen mij goed; ik wil jou vertegenwoordigen in het Europees Parlement, maar ben daar niet afhankelijk voor voor mijn inkomen of baan.  Concreter! In jullie reacties lees en hoor ik regelmatig dat ik in mijn blogs c