Doorgaan naar hoofdcontent

Campagneplan; in wording

Puzzel van het campagneplan lossen we samen op
Beste Bob, Robin, Eveline, June, Loes, Maarten, Daan, Bas, Dirk Jan en RM-er,

Graag wil ik je vragen om mee te helpen om mijn campagneplan - én campagne - te verbeteren.

Natuurlijk zal dit plan moeten passen in het campagneplan van het CDA en in goed overleg gaan met lijsttrekker en campagneteam.

Doel

Het behalen van de voorkeurzeteldrempel (ongeveer 23.000 stemmen; 10% van de kiesdeler).

Doelgroep; mensen uit het brede politieke midden (VVD, D66, PvdA, etc.) die het mij gunnen

  • Inwoners Gooi en Vechtstreek; Naarden en Bussum
  • Werkzaam in Financiële Dienstverlening 
  • Ondernemers
  • Betrokkenen bij Veilig Verkeer Nederland 
  • Familie en vrienden 
  • Meer?

Slogan


Welke slogan vind jij het beste passen?

Bert Sonneveld

… oplossingen voor Europa

… oplossingen die werken voor jou en jouw bedrijf

… oplossingen die werken

… werkbare oplossingen 

… van Bussum naar Brussel

… voor een sterk Nederland in Europa

… Stem op onze man uit 't Gooi

… mijn man in Brussel 

… voor een veilig, werkbaar en zelfvoorzienend Europa

Of een hele andere?


Speerpunten

  1. Wonen: Gooise natuur
  2. Veilig verkeer Europa
  3. EU: Strategische autonomie; transitie, industrie, defensie en cohesie
  4. Jouw bedrijf: Proportionaliteit: niet ‘one size fits all’ (CSRD, DORA, AVG, etc.)
  5. ???
Deze speerpunten zullen nog aangescherpt moeten worden. En concreet worden gemaakt. Ook moeten deze speerpunten passen in het verkiezingsprogramma waarvan binnenkort het concept bekend wordt gemaakt.

Ik heb voor deze speerpunten gekozen omdat ze relatie hebben met de doelgroepen.
  1. Veel bedrijven kregen (GDPR/AVG) of krijgen de komende 24 maanden (CSRD en de financiële dienstverlening met DORA en FIDA) te maken met Brusselse richtlijnen. Nu wordt van een groot bedrijf als Achmea zo ongeveer hetzelfde verwacht als een kleine verzekeraar of financieel advieskantoor. Het waarom van richtlijnen zijn goed, maar de uitwerking is veel te veel 'one size fits all'. Ik wil me inzetten om bij nieuwe richtlijnen altijd de proportionaliteit mee te laten wegen; van kleine bedrijven wordt minder verwacht.
    En daarnaast zal ik beter naar de effectiviteit van richtlijnen kijken. Bij CSRD gaat het nu vooral om de rapportageverplichting. De hoop is dat dit helpt bij de bewustwording. Maar is dat zo? Alle door ondernemingen besteedde tijd gaat nu niet zitten in het verminderen van de CO2-uitstoot of verbeteringen van een van de 17 Sustainable Development Goals (SDGs).
  2. In de Gooi en Vechtstreek is het mooi wonen. Dat komt door de natuur en de voorzieningen. Met het verkiezingsprogramma zal ik de koppeling met het wonen in de Gooi en Vechtstreek maken. Maar - tot nu toe - is de mooie natuur met hei, water, landbouw en bos het bewaren meer dan waard.
  3. Ieder land heeft eigen bevoegdheden om verkeersveiligheid te verbeteren. Maar daar waar kan wil ik me inzetten voor het terugdringen van verkeersdoden en -gewonden.
    Gedrag - verkeerd gedrag - veroorzaakt veel onveilige situaties in het verkeer. Maar zeker kan de techniek bijdragen aan verkeersveiligheid: de technische staat van voertuigen, het vervoer van gevaarlijke goederen en de veiligheid van het wegennet. Ik wil een tegenmacht zijn tegen de macht van de autolobby.
  4. De EU moet meer zelfvoorzienend worden; strategische autonomie. Tijdens corona merkten we dat we zelf geen mondkapjes konden produceren en afhankelijk waren van China. Maar nu nog hebben Nederlandse apotheken te maken met tekorten aan antibiotica en medicijnen; onder andere doordat deze niet in de EU worden geproduceerd. Maar ook zijn wij te veel afhankelijk van grondstoffen, halffabrikaten en eindproducten van buiten de EU.
    De oorlog in Oekraïne heeft ons met de neus op de feiten gedrukt over afhankelijkheid; voor gas van Rusland en voor defensiekracht van de VS. De komende jaren wil ik bijdragen om de afhankelijkheid van buiten de EU te verminderen.

Middelen

  • Wekelijkse ‘van Bussum naar Brussel’ blog
  • Actief op social media 
    • LinkedIn-berichten (via Bob)
  • Podcast als moderator met de top 5 van de lijst (voicemail Tom ingesproken)
  • Filmpje; opnemen op 23 januari bij Tijmer Duijzer
  • Onderzoek doen en resultaten presenteren in talkshow
  • Posters in de Gooi en Vechtstreek
  • Posters in Noord Holland 'Bert'
  • Persoonlijke netwerk vragen om een filmpje op te nemen (testimonial)
    • Wopke Hoekstra?
  • Pers aandacht zoeken; Gooi en Eemlander
  • Goedemorgen Nederland; bijvoorbeeld als eerste stem uitbrengen in Noord Holland
  • Aanvullen …

Financiën

  • Donoren vragen (adressen Robin?)
  • Tikkie rondsturen
  • Anders?




Reacties

Populaire posts van deze blog

Van advieslijst naar Europarlementariër

Kaapstad Nummer 12 op de CDA-advieslijst; wat betekent dat? Die vraag heb ik de afgelopen week veel gekregen. En graag beantwoord ik die vraag. Blij Allereerst ben ik blij met zo'n mooie plek op de advieslijst van het CDA voor de Europese verkiezingen. Voor mij is dat ook een waardering voor hetgeen in de afgelopen jaren heb gedaan voor het CDA en voor het gesprek over de Europa. Over dat dat gesprek over Europa. Onder andere heb ik meegeschreven aan de notitie ‘Balanceren op de Frans Duitse as’ over kansen en uitdagingen in Europa voor Nederland. Te vinden op https://mijn.cda.nl/bibliotheek in ‘Migratie & integratie’. Maar ook de bijdrage 'Europa en de regio' in Bestuursforum CDA (mei 2019) over dat jouw regio meer met Europa te maken heeft dan lijkt. Procedure binnen het CDA Deze advieslijst -  met mij op nummer #12 - is in de CDA-verenigingsraad van 19 december 2023 vastgesteld. De komende maand zijn de gemeentelijke CDA-afdelingen aan zet; tijdens hun Algemene Led

Inhoud - wat ik in Brussel ga doen

Promovideo Bert Sonneveld Topweek! Dank voor jouw reactie. Het geeft me nog meer het gevoel dat samen met de mensen om mij heen we deze campagne tot een succes maken. En van zo’n week krijg ik een stoot energie; van hier tot … … Brussel.  😂 Top 4 onderwerpen Hoogste tijd om in de blog van deze week weer de inhoud in te gaan. Als kapstok gebruik ik de Eurobarometer #101.1 van voorjaar 2024 (in mijn blog van twee weken terug, ‘ Blij met de EU; en het kan beter ’, gebruikte ik nog de vorige Eurobarometer (#100)). En in het bijzonder de vraag uit deze enquete: welk onderwerp moet worden besproken in de aanloop naar de volgende Europese verkiezingen (in Nederland op 6 juni 2024).  De 4 meest genoemde onderwerpen zijn te zien in het plaatje hiernaast in deze blog. In de voorbereiding daarvan moest ik wel even achter mijn oren krabben. Ten eerste omdat ik deze vier onderwerpen niet allemaal herkende uit de gesprekken die ik voer en de vragen die ik van jou/jullie krijg. Ten tweede heb ik - i

Vluchtheuvel in het midden is het CDA!

Woensdag 22 november 2023 gaan we allemaal stemmen voor een nieuwe Tweede Kamer. En meer dan ooit tevoren wil ik je vragen om CDA te stemmen. Om de idealen, om de standpunten, om de lijsttrekker en om jouw strategisch stem. Idealen De christendemocratie is een politieke stroming van het midden. Niet het neo-liberale marktdenken waarbij de markt heilig is verklaard. Niet het socialistische overheidsdenken waarbij voor oplossingen alleen naar een steeds groter wordende overheid wordt gekeken. Maar wel het saamhorigheidsdenken waarbij problemen door mensen die het zelf aangaat, van onderop worden aangepakt; ouders in schoolbesturen, marktmeester die met marktkooplui spreekt, bewoners die samen een energiecoöperatie starten. Standpunten  Het CDA stelt verbeteringen voor voor studenten en starters, gezinnen en ouderen. Bestaanszekerheid, eerlijke economie en internationale solidariteit staan centraal. Oplossingen voor klimaat en landbouw moeten we versnellen. Migratie, onderwijs, zorg en wo